A zenekarhoz érkező gyakori kérdések:

Összegyűjtöttünk Nektek gyakran feltett kérdésekre adott válaszainkat , és néhány – úgy gondoljuk – hasznos tudnivalót , amik remélhetőleg segítségetekre lesznek  jobban megismerni a  ForYou  esküvői – rendezvény Party Zenekarunkat , és  kicsit képbe kerülni , hogyan is működnek a dogok… Szóval , kötelező olvasmány ! : Bízunk benne , hogy  korrekt , őszinte válaszainkkal elnyerjük bizalmatokat ! 🙂

–  Mennyibe kerül a zenekar? 

Az esküvői zenekar árak sok mindentől függnek, így a mi áraink is. Egy esküvői zenekar árajánlatot a következők határozzák meg.

Dátum – esküvői szezonon kívül, (október közepétől, április közepéig ) kedvezményes áron vállaljuk, a szezonon belüli árhoz képest.

Távolság – zenekari árajánlatunk minden esetben komlex, nincs semmiféle rejtett költség! Így tartalmazza a zenekar utazási költségét is. Ez az üzemanyag árán felül, az egyéb, utazással kapcsolatos költségeinket ,valamint  – bizonyos távolságon túl – a sofőrünk napi díját is magában foglalja.

Zenekar létszáma – hogy mennyibe kerül egy zenekar esküvőre, lakodalomba, vagy egyéb rendezvényre, azt nagyban befolyásolja a zenekar létszáma. Nyílván valóan az egy fő esküvői zenész és a duó felállás olcsóbb,mint a teljes, négy fős zenekar.

Szimpatikus a a  ForYou Party Zenekar , hogyan kérhetek ajánlatot , milyen információkat adjak meg ehhez ?

Legideálisabb első körben e-mailben megkeresni zenekarvezetőnket.

szegvari2@gmail.com

Árajánlat küldéséhez elengedhetetlen információk :

DÁTUM – Hiszen látnunk kell , hogy az napra szabadok vagyunk – e még ?

HELYSZÍN – Árajánlatunk minden esetben tartalmazza a zenekar utazási költségét is , ez csak a helyszín ismeretében lehetséges ,  valamint bizonyos távolságon túl  nem vállalunk fellépést.

Árajánlat küldéséhez nekünk ennyi  információ elég is ! 🙂

– Mi a ForYou Party Zenekar felállása ?

Zenekarunk négy tagból áll . Három hangszeres zenész  –  dob, billentyűs hangszerek  – ének , gitár  – ének  –  , egy énekesnő . Igény esetén választható duó, illetve egy fős felállás is.

– Mekkora helyen fér el a zenekar ?

– Zenekarunk minimális helyigénye – teljes zenekari felállás esetén – 15 m2 

Szükség esetén kisebb helyre is össze tudjuk húzni magunkat , de ebben az esetben ez már nem túl esztétikus , valamint előfordulhatnak technikai problémák , úgy mint mikrofonok összegerjedése….stb…. biztos hallottatok már olyat , amikor búg , vagy élesen sípol  , “fütyül” a zenekar…. na , ez ettől is lehet. 🙂 Szóval , ha ennél kisebb terület áll rendelkezésre a helyszíneteken , akkor ezt a kb. méret megjelölésével jelezzétek felénk , hogy ki tudjuk sakkozni  elférünk az adott helyen , vagy sem , de nagyon rugalmasak vagyunk , igyekszünk mindenre megoldást találni ! 🙂  Fontos szempont a színpaddal / zenekari területtel kapcsolatban  , hogy olyan legyen az elhelyezkedése , hogy azon keresztül nem lehet  átjárás , sem a vendégek , sem a helyszín dolgozói  ( pl. felszolgálók ) részéről !!

– Vállalja -e a ForYou Party Zenekara helyszíni polgári szertartás hangosítását ?

– Igen.

Abban az esetben , ha a ceremónia ugyan abban a helyiségben kerül megrendezésre , ahová a zenekarnak alapból be kell szerelnie , akkor minden további nélkül,nagyon szívesen ! 🙂

Ha a szertartásotok másik helyiségben , kertben , teraszon , stb. lesz ,akkor ehhez külön technikát kell beszerelnünk. Igény esetén ezt  mi úgy szoktuk kibérelni erre a célra. Amennyiben a technika bérleti díjának plusz költségét tudjátok vállalni , úgy le tudjuk bonyolítani a polgári ceremónia hangosítását.

Nem általunk biztosított – ismeretlen – technikán ezt nem vállaljuk.

– Vállal – e a zenekar kikérést , utcai menetet ?

Nem.

– Mennyi mulatós zenét játszik a zenekar ?

–  Igény esetén játszunk  tradicionális lakodalmas blokkokat , illetve a menyasszony  – menyecsketánc ideje alatt is hagyományos csárdást. Tradicionális lakodalmas zenék alatt értjük a csárdást , foxot , polkát , keringőt . A mai , modern értelembe vett  mulatós zenét  Pl. Jolly, Kis Grofo és társaitól egy-egy “kötelező” szerepel a repertoárunkban, de ilyen jellegű zene,csak tényleg néhány! Egész estés,kizárólag  lakodalmas/mulatós zenei igényű esküvőt,renezvényt nem vállalunk.

esküvő
esküvő

– Vállalja -e a zenekar az est folyamán felvételről lejátszandó zenék lejátszását ?

Természetesen igen! 🙂

Ezzel kapcsolatban annyi kérésünk van , hogy ezeket a zenéket megcímezve aszerint , hogy mely momentumra szánjátok azt . Pl. Nyitótánc…. Meglepetés tánc… Szülő tánc… stb…bármi… küldjétek át nekünk e-mailben.

CD lemez elavult technológia , lejátszásukra nincs lehetőségünk . Pendrive-okkal előfordulhatnak problémák , nem megfelelő formázás…stb.

Mi nem szeretjük ezt a véletlenre bízni ! Mert az bizony senkinek nem jó ha – éppen meg kellene szólaljon a hónapok óta gyakorolt nyitótáncotok zenéje és – meg sem mukkan a cucc , vagy a nagy kapkodásban otthon felejtődött az a fránya pendrive…. : /

Szóval , szerintünk így a tuti !! 😉

– Biztosít -e a zenekar a ceremóniamesternek mikrofont ?

Nem.

 Egy  ceremóniamesternek – aki pénzt kér a szolgáltatásáért – van saját mikrofonja ,ugyanis az a munkaeszköze !

zenekar sem kér tőle hangszert , a szakács sem kér tőle kést….

Szerencsére profi ceremóniamesternél  ez nem fordulhat elő !!  Neki szabad csatornát a keverőpultunkban természetesen nagyon szívesen biztosítunk !

Ha nem lesz ceremóniamester és nektek van szükségetek mikrofonra pl. köszöntő beszédekhez , ehhez természetesen biztosítunk mikrofont , csak ezt előre jelezzétek !

– Nem lesz ceremóniamesterünk. Vállalja a zenekar ennek a feladatát ?

Véleményünk szerint , jó ha van ceremóniamesteretek , de ha nem lesz ,akkor az est folyamán felmerülő alap információkat természetesen felkonferáljuk. Bejelentjük az étkezéseket , menyasszonyi tortát , nyitótáncot , menyasszonytáncot…stb.

– Hány fővel érkezik a ForYou Party  Zenekar a helyszínre ?

A választott felállás – 4-2-1 fő – plusz – bizonyos távolságon túl – 1 fő sofőr.

– Játszik -e a zenekar a vacsora ideje alatt ?

Nem . Étkezések ideje alatt teljesen felesleges , sőt zavaró is a hangos élő zene. Olyan halkan nem tudunk zenélni , hogy az ne zavarja a vacsora közben beszélgetni vágyó vendégeket. Ez időre halk , kellemes aláfestő zenét biztosítunk felvételről.

– Lehet – e számot kérni a zenekartól ?

Természetesen ! 🙂

Ha tudjuk , szívesen eljátszuk a kért dalt . Nem feltétlenül azonnal , de amint a kérés aktuálissá , odaillővé válik , teljesítjük azt .

rendezvény zenekar
rendezvény zenekar

– Énekelhetnek – e a vendégek a mikrofonokba ,  játszhatnak -e a hangszereken ?

Nem.

Ennek több oka is van.

Először is ,  a hangszerek , mikrofonok rendkívül drágák , némelyik pótolhatatlan . Mivel a szerződéskötéssel anyagi felelősséget vállaltok a zenekar felszereléséért  , -erről később bővebben is írunk –  ezért nektek is érdeketek , hogy semmiféle baleset ne történhessen . Hogy mást ne is említsünk , egy leejtett mikrofon azonnal százezres nagyságrendű kárt jelent. A hangszerekkel ugyan ez a helyzet , csak ez esetben már milliós összegekről beszélünk. Ez senkinek nem lenne jó!

Másodszor , a mikrofonok éneklés közben gyakran érnek a szánkhoz . Tehát higiéniai okok is közrejátszanak.

Harmadszor , egy bizonyos mennyiségű alkohol elfogyasztása után nagyon sokan isszák magukat ” énekesre “. Ha egy valakinek megengednénk , hogy énekeljen , akkor a másiknak , harmadiknak , és a tizennyolcadiknak is meg kellene engednünk . Higgyétek el , 15 percig ez nagyon vicces tudna lenni , de a második óra  után Ti könyörögnétek , hogy ne adjunk már senkinek mikrofont a kezébe ….. és akkor itt jönne a sértődés….bezzeg Pistikének lehetett,akkor nekem miért nem…..

Természetesen , ha van egy vendégetek , aki készült nektek egy meglepetés dallal , akkor azt kontrollált körülmények között  – egy számára előre beszerelt vendég mikrofonnal  – elénekelheti. 🙂 

– Mennyi szünetet tart a zenekar ?

Teljes zenekari felállás esetén, külön szüneteket egy esküvőn nagyon ritkán szoktunk tartani. Az est folyamán amúgy is vannak olyan momentumok , amikor felesleges , sőt zavaró a hangos élő zene.

Ilyenek például a vacsora , éjféli vacsora , menyasszonyi torta kiosztása , vőfély/ceremóniamester esetleges játékai , beszédek …. stb.

Ezek az alkalmak nekünk elegendőek a pihenésre , ügyes – bajos dolgaink intézésére. Hajnalban , mikor már általában semmilyen kötelező program nem szakítja meg a bulit , akkor legfeljebb egy rövid szünetet iktatunk be. Ilyenkor nagyon figyelünk arra ,hogy ezt ne a legnagyobb hangulat közepedte tegyük meg , hanem mikor kicsit lefogyott a táncparkett.

Ha nem esküvőről beszélünk, hanem egyéb családi – céges rendezvényről , ahol nincsenek ezek az esküvőkön szokásos programok , illetve esküvőn csökkentett létszámú felállás esetén (2-1 fő )  nagyjából 1,5 – 2 óránként tartunk rövid pihenőt. Itt is figyelve arra , hogy ne törjük meg a buli lendületét .

– Kérésre betanul – e  a zenekar olyan dalt , ami nem szerepel a repertoárban ?

Egy új dal betanulását szívesen vállaljuk abban az esetben , ha a kívánt dal hangszerelése olyan , hogy azt megfelelő minőségben tudjuk kivitelezni és hangi adottságaink is lehetővé teszik ,valamint ezt legalább 1 hónappal előre jelzitek felénk .

– Összeállíthatjuk – e mi , hogy az est folyamán melyik dalokat játsza a zenekar ?

Ha ragaszkodtok hozzá ?!

Ha mindenképpen szeretnétek , akkor megtehetitek ezt is .Bár úgy gondoljuk , hogy nekünk azért jóval nagyobb rutinunk van ebben , de természetesen ez a ti bulitok ! 🙂

Teljes estére szóló track listát is készíthettek , de kiválaszthattok csak néhány dalt , ami nagyon nagy favorit , amit szeretnétek , hogy mindenképpen eljátszunk. Ez utóbbit szeretjük , és azt is , ha nagyjából behatároljátok a preferált stílust . 🙂

Egy – egy  dalt esetleg letilthattok , pl. rossz emlék , vagy  hasonlók miatt . De azért ne , mert  “Jajj , én ezt a számot nagyon nem szeretem ! ”  , mert lehet az egyik vendégeteknek meg pont ez a kedvence …….és  tuti be fogja kérni ! 😀

Azt viszont nagyon nem szeretjük , ha kapunk egy tiltólistát , amin felsoroltok egy csomó dalt amit nem játszhatunk . Méghozzá úgy , hogy bizonyos előadótól ezt a dalt szeretnétek , ezt meg tilos eljátszani . Ez hatalmas probléma nekünk ! Egyrészt megtöri a mi lendületünket is , másrészt akár hosszú percekig keresgéljük két szám között a listán , hogy ezt most éppen szabad – e játszani , vagy sem . A buli megszakad , a táncolni vágyók meg néznek ránk mérgesen , hogy miért állunk , miért nem jön a következő dal .Szóval, konkrét stílusokat , előadót letilthattok nyugodtan. Pl, egyáltalán nem szeretnétek lakodalmas zenét , ne játszunk Republicot…. ez így rendben van. De olyat ne tegyetek , hogy pl. Hungáriától mindenképpen játszátok a Csókkirályt , de a Csavard fel a szőnyeget tilos !  Ez ellehetetleníti a mi munkánkat is és nem mellesleg igazi ” buligyilkos ” dolog is .  És ugye a közös célunk nem ez ! 🙂

– Számlaképes -e a ForYou Party Zenekar ?

Igen.

Zenekar esküvőre

– Van -e olyan helyszín , ahová a zenekar nem vállal fellépést ?

Igen , van .

Bizonyos távolságon túl és egyes helyszínekre nem vállalunk felkérést.

A távolságot gondoljuk nem kell megmagyarázni , egyszerűen nagyon messze van a helyszín , a hosszú út pedig nagyon fárasztó . Így már elcsigázottan érkeznénk a helyszínre , és a java még csak eztán kezdődne. Nem tudnánk magunkhoz méltó , minőségi munkát végezni , így inkább nagy távolságba már nem vállalunk felkérést.

Bizonyos esküvői helyszínekre , szállodákba  , éttermekbe miért nem ? Nos  azért , mert véleményünk szerint  – és sok más szolgáltató szerint is – alkalmatlanok egy olyan esküvő , vagy bármely egyéb zenés – táncos rendezvénymegtartására , ahol a vendégek bulizni szertnének . Nem az esküvő , vagy egyéb rendezvény lebonyolításával van a probléma , hiszen lehet istenien főz a szakács , szuper kedves felszolgálók vannak , és a tulaj , vagy üzletvezető is nagyon érti a dolgát , jó fej és rugalmas. A probléma , amire most mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmeteket – függetlenül attól , hogy mi leszünk – e a zenekarotok , vagy sem – ez a DECIBEL avagy HANGERŐ KORLÁT !!!

Sajnos tapasztalat , hogy bizony a helyszínek ezt  elfelejtik megemlíteni a pároknak , szervezőknek !

Aztán eljön az esküvő , vagy egyéb rendezvény napja , vagyis inkább estéje , éjszakája és rá kell szóljatok a zenekarra , hogy “Kérhetnénk egy kis hangerőt ??!! Nagyon halk a zene ,erre nem lehet táncolni!! ” Hát nem !!!!! Nem kérhettek hangerőt , mert ennyi a max , amit engedélyeznek ezen a helyen. Ha mégis feltolnánk , perceken belül jönnének a rendőrök és vagy véget vetnek a mókának  és / vagy megbüntetik a helyszínt és akár a zenekart is. Kollégákkal  előfordult , hogy lefoglalták a zenekari felszerelést is . :O

Egyes szállodákban pedig   – ugyan nincs hivatalos decibel korlátozásuk , de –   a szállóvendégeket zavarja a zene , nem tudnak nyugodtan pihenni. Szólnak a recepción , onnét pedig ugrasztják az egyik emberüket és már le is van húzva a hangerő . Nem érdekli őket ,hogy te akár milliókat hagysz ott nekik ezért az estéért.

Ilyen helyszínen nem lehet bulit csinálni , mert ahhoz elengedhetetlen egy bizonyos hangerő , hogy megmozduljon az ember lába . És itt most ne egy koncert hangerejére asszociáljatok ….. messze nem ilyen hangerőről van szó !! Ha pedig nem tudunk bulit csinálni , akkor miért vagyunk ott ? Ha nem tudunk bulit csinálni , az nekünk a világon a legrosszabb érzés. Ha nem tudunk bulit csinálni ,az nekünk anti-reklám. És , ha előre tudjuk , hogy az adott helyen , szó szerint fizikai képtelenség lesz  bulit csinálni , akkor inkább el sem megyünk oda.

Nyilván ezt csak olyan helyszínek esetében tudjuk megszűrni , amiről vagy saját , vagy kollégák tapasztalatai alapján tudunk.

Ti hogyan tudjátok ezt elkerülni ? Mert valószínűleg nem szeretnétek így járni. Első körben kérdezzetek rá a helyszínen. Mindenképpen írassátok bele a szerződésetekbe , hogy semmiféle hangerőkorlátozás nincs érvényben a helyszínen ! Ha ezt nem akarják megtenni , akkor valószínűleg valami van a háttérben. Ha bármekkora mértékű hangerő korlát érvényben van a helyen , akkor az már problémás ! Ne hagyjátok megvezetni magatokat számokkal….hogy de csak ennyi Db , de csak annyi Db a korlát….. ha van, és Ti bulizós esküvőt , céges – családi rendezvényt szertnétek , akkor engedjétek  el !

Gyanús lehet , ha a helyszínnek saját hangtecnikája van és csak arra rákapcsolódva játszhat a zenekar , vagy a Dj.

Lakóövezetekben elhelyezkedő éttermekben  és sok szállodában egyébként igen gyakori a hangerő korlátozás !

zenekar lakodalomba
zenekar lakodalomba

– Szeretnénk foglalás előtt élőben is megnézni , meghallgatni a zenekart . Van erre lehetőség ?

Természetesen igen ! Mi is szorgalmazzuk , hogyha tehetitek , gyertek és hallgassatok meg bennünket élőben is.

Mivel nyilvános rendezvényeket nagyon ritkán vállalunk , így legtöbbször egy esküvőre , vagy céges rendezvényre tudtok ellátogatni.

Ezt előre le kell egyeztetnünk a párokkal , vagy a szervezőkkel , de általában nem szokott gondot jelenteni , hogy bevigyünk benneteket egy kis hallgatózásra.

Ha viszont távolság , idő hiány , vagy egyéb okból kifolyólag nem tudtok eljönni , akkor figyelmetekbe ajánljuk itt a honlapunkon , illetve Facebook oldalunkon fellelhető videóinkat , amik javarészt egyszerűen telefonnal rögzített valós felvételek . Nem stúdióban készültek , nincsenek javítva . Olyanok , amilyenek ! 🙂 Szándékosan csináljuk így , hogy valós képet kapjatok a ForYou Party Zenekarról . Ha a felvételek alapján tetszik , akkor élőben még jobban fog ! 😉

https://www.facebook.com/4foryouzenekar/

– Mennyivel előre kell / érdemes lefoglalni a zenekart ?

Ez egy fogós kérdés. Sokszor kérdezik meg ezt tőlünk . Nehéz válaszolni rá . Lehet , hogy a dátumotok még hónapok múlva is szabad lesz  , és csak rátok vár , de lehet , hogy egy óra múlva lefoglalja valaki más . Egy – egy dátumra nagyon sok ajánlatkérés érkezik . Azt sajnos nem tudjuk koordinálni , hogy ki kérte az ajánlatot előbb rá . Azt sem szabhatjuk meg , hogy mennyit gondolkodhattok rajta . Legtöbben az ajánlatkérést követő egy – két napon belül lebonyolítják a foglalást , vannak akik egy – két hónap után jelentkeznek újra , hogy foglalnának , ha szabad még a dátum . Éppen ezért dátumot nem tudunk ” félre tenni ” ,            ” ceruzásan beírni ” Mi azt szoktuk javasolni , hogy ha eldöntöttétek , akkor nincs mire várni . Vannak dolgok ,amiket bárhol , bármikor be lehet szerezni , akár az utolsó pillanatban is. Tortát sok helyen sütnek. Kismillió menyasszonyiruha kölcsönző is van. Öltönyt , cipőt is sok helyről be lehet szerezni……stb. De a legfontosabbak egy sikeres esküvőhöz vagy más zenés – táncos rendezvényhez  a szolgáltatók . Zenekar , fotós , videós , ceremóniamester és a helyszín . Ezeket érdemes mielőbb lefoglalni , amint megtaláltátok a számotokra megfelelőt .

 – Hogyan tudjuk lefoglalni a zenekart?

zenekar lefoglalásához egy Megbízási Szerződés megkötése , illetve ezzel egyidejűleg foglaló fizetése szükséges.

Ezt az alábbi két módon szoktuk lebonyolítani:

– e-mailben – elküldjük e-mailben a  megbízási szerződést , melyet  – a hiányzó részeket kitöltve , aláírva , szintén mailben  –  visszaküldtök nekünk. A szerződésben szerepel a bankszámlaszám , amire a foglalót utalni lehet . Mikor a foglaló is és a szerződés is megérkezik hozzánk , a dátumot akkor tekintjük foglaltnak , és a foglalás tényét jelezzük felétek.

– Személyesen – ez esetben előre egyeztetett időpontban , pécsi helyszínen , személyes találkozó alkalmával kötjük meg a szerződést . Itt a foglaló rendezésére készpénzben van lehetőség .

– Megkaptuk e-mailben a Megbízási Szerződést , mi a teendőnk vele ?

Először is nagyon figyelmesen olvassátok el !

Azt tapasztaljuk , hogy a legtöbb utólagosan feltett kérdésre ott a válasz a szerződésben .

Természetesen , ha bármi nem világos , akkor nyugodtan kérdezzetek!! Mert  buta kérdés , felesleges kérdés nincs!! 🙂

Ha elolvastátok , értelmeztétek a szerződést , annak minden pontjával egyet értetek ,akkor nyomtassátok ki , töltsétek ki a hiányzó részeket , írjátok alá . Szkenneljétek be , és küldjétek vissza nekünk . Ha nincs szkennelési lehetőségetek , az sem probléma. Fotózzátok le a mobilotokkal és küldjétek el a fotót.

A szerződésben szerepel a bankszámlaszám ,amire a foglalót el tudjátok utalni. A közlemény rovatba ne felejtsétek el beírni az esküvő vagy rendezvény dátumát . Csak azt,mást ne!

Mikor a foglaló is és a szerződés is megérkezik hozzánk , a dátumot akkor tudjuk foglaltnak tekinteni . A foglalás megtörténtét e-mailben jelezzük nektek .

Ezzel a foglalásotok teljessé válik , egyéb teendőtök ezzel kapcsolatban már nem lesz. Legközelebb akkor kell értekeznünk , mikor már kikristályosodnak a nagy nap részletei. Akkor kérni fogjuk a bennünket is érintő információkat. Ezen kívül bármikor kereshettek bennünket bátran , ha bármilyen kérésetek , kérdésetek felmerülne . Ha egyéb nem adódna menet közben , akkor az esküvő / rendezvény hetének az elején kérünk egy telefonhívást , hogy egy utolsót egyeztessünk ! Ezt mindenkitől kérjük , kivétel nélkül , mert nagyon hasznos ! Sok turpisság , ” jajj, erre nem is gondoltunk “, ” de jó ,hogy mondod ” szokott itt kiderülni, előfordulni ! 😀  De nyugi ! Itt még időben leszünk !! 😉

– Bizonyos ponttokkal nem értek egyet a szerződésben . Lehetőség van – e belejavítani ,átírni ?

Erre nincs lehetőség .

Szerződésünk jogász által fogalmazott ,  de mégis hétköznapi nyelvezetű, mindenre kiterjedő , sok év tapasztalatát magába foglaló , mindkét szerződő felet egyformán védő szerződés. Semmilyen változtatást nem áll módunkban elfogadni ezzel kapcsolatban , zenekarunk csak ebben a formában szerződik .

Bizonyos  ELŐRE  EGYEZTETETT   rendelkezésekkel, feltételekkel viszont kiegészíthető az      “egyéb kiegészítések ” pontban.

– Közeledik a dátum , milyen információk relevánsak a zenekar számára az esküvő / rendezvény részleteivel kapcsolatban ?

Pontosan kell tudnunk ,hogy Ti és a vendégeitek legkorábban hány órára érkeztek a helyszínre, tehát hány órára kell készenállnunk. Rossz idő esetén  – nem lesz az ,de azért készüljünk fel rá –  előrébb kerülhet – e ez az időpont , vagy időjárástól függetlenül tartható a menetrend ?

Nekünk ez a legfontosabb infó!!! 🙂

Ezen kívül jó ha tudjuk az alábbiakat is :

Lesz – e nyitótáncotok ?… ha igen , akkor az felvételtől fog szólni?…..ha igen, kérjük átküldeni! Mi fogjuk játszani ? …. ha igen ,akkor melyik dal legyen az ?

Lesz – e szülőtánc , vagy bármilyen helyi szokás van – e ? Mi ezeket nem feltétlenül ismerjük !!!

Lesz  – e ceremóniamesteretek ?…. ha igen kér-e csatornát a keverőpultunkban ?

Menyasszonyi torta kitolásához mi a Jajj ,de jó a habos sütemény c. dal feldolgozását szoktuk játszani . Ez megfelel – e neketek , vagy küldtök felvételt a tortához ?

Gyertyafény keringőtök lesz -e ? Ha igen , mi a Gyertyafény keringőt szoktuk játszani . Ez megefelel – e nektek , vagy küldtök felvételt a gyertyafény keringőhöz?

Menyasszony – menyecsketánc alatt mi hagyományos magyar csárdást szoktunk játszani. Ez megfelel -e nektek  , vagy ez idő alatt se legyen lakodalmas zene?

menyasszonyi torta
zenekar esküvőre

– Mit jelent pontosan a rendelkezésre állási idő ?

A rendelkezésre állási idő nem a tényleges zeneszolgáltatás időtartama !

A rendelkezésre állási idő kezdete attól az időponttól számítandó , amikorra a zenekarnak a beszereléssel és hangbeállással végeznie kell.

Ez nyilván az az időpont kell legyen , amikorra Ti és / vagy a vendégek megérkeznek a helyszínre , függetlenül attól , hogy a menetrend szerint kell -e akkor már zenélnünk vagy sem.

Zenekarunk alap rendelkezésre állási ideje esküvő esetében – ha az ajánlatban/ szerződésben nem szerepel más –  legkorábban 18 órától , legfeljebb 03 óráig terjedő időszak . Ezen időintervallumon belüli  bármikori kezdéssel és bármikori befejezéssel  értendő.

Hogy könnyebben elmagyarázzuk , íme egy – két példa :

18 órára érkeztek a helyszínre ,erre az időpontra kell készenállnunk. Az alap rendelkezésre állási idő 03 órakor jár le . Igény esetén innentől lépne életbe a hosszabbítás és annak plusz díja.

19 órára érkeztek a helyszínre , erre az időpontra kell készenállnunk. Az alap rendelkezésre állási idő 03 órakor jár le , mivel a 19 órás készenlét is beleesik a legkorábban 18 órától, legfeljebb 03 óráig terjedő időszakba. Igény esetén itt is ekkor lépne életbe a hosszabbítás és annak plusz díja.

17 órára érkeztek a helyszínre , erre az időpontra kell készen állnunk. Az alap rendelkezésre állási idő 02 órakor jár le. Mivel a 17 óra 1 órával megelőzi a rendelkezésre állási idő legkorábbi megkezdését , így az 1 órával korábban lejár. Tehát ez esetben , igény esetén 02 órától lépne életbe a hosszabbítás és annak plusz díja.

– Ha úgy hozza a hangulat , szeretnénk a rendelkezésre állási idő lejárta után  után is tovább bulizni. Lehetséges ez ?

Nanááá !!! 😉

A rendelkezésre állási idő vége előtt jelezhetitek felénk , hogy szeretnétek tovább bulizni. Ha Ti nem vennétek észre az idő múlását, mert belefeledkezdtek a partizásba , akkor valamelyik zenekari tag oda fog menni hozzátok és meg fogja kérdezni , hogy mi legyen…. menjünk -e tovább , vagy lassan fejezzük be ?

Ezt eldöntitek és mi e szerint vagy játszunk tovább , vagy pár utolsó ……meg utolsó utáni dallal lezárjuk az éjszakát . 🙂

A hosszabbításnak a zenekari tiszteletdíjon felüli plusz költsége van ,mely az árajánlatunkban is és a szerződésünkben is szerepel összegszerűen és  Ft / minden megkezdett órára értendő !

De ne ijedjetek meg, ha belecsúszunk egy következő órába pár perccel ,vagy 2-3 dallal, attól még nem fogunk felszámolni egy plusz órát. 🙂

De olyan nincs , hogy játszunk plusz 40 percet és akkor osztunk – szorzunk és 40 percet szeretnétek fizetni …. ez már egy megkezdett órának minősül , így a teljes óradíj fizetendő érte.

zenekar esküvőre
esküvő

– Mikor kell kifizetnünk a zenekar tiszteletdíját ?

A foglalón felül visszamaradt zenekari tiszteletdíjat  és az esetleges hosszabbítás plusz díját minden esetben az esküvő , rendezvénybefejezését követően a helyszínen ,  egy összegben , készpénzben  kérjük rendezni !

Utólagos utalásra , hétfőn találozzunk itt meg ott – ra nincs lehetőség !

Megértéseteket köszönjük!

– Mennyi időre van szüksége a zenekarnak a felszerelése bepakolásához ?

Ez nagyon fontos kérdés!!

Néhányszor belefutottunk már olyanba , hogy megérkeztünk egy helyszínre és ott még nagyban ebédeltettek , vagy még egy-két asztalnál kávézgattak vendégek, vagy éppen az étterem felszolgálói akkor kezdték el rendezgetni az asztalokat , székeket. Aztán ott várakoztunk egy órát , majd rohanva, kapkodva szereltünk be, hangbeállást nem is tudtunk végezni, – szólt ahogy szólt a cucc – nehogy ne legyünk készen mire megjön a pár és a vendégeik. Hiszen ők mit láttak volna az egészből…..a zenekar elkésett. Holott a zenekar ott volt időben , csak a helyszín volt elkésve…   : /

Mi mindig 2 órával a rendelkezésre állási idő kezdete előtt érkezünk a helyszínre , ugyanis ennyi időre van szükségünk  a beszereléshez , beálláshoz.

 Kérjük , hogy feltétlenül  egyeztessétek le a helyszínetekkel , hogy a zenekarnak 2 óra  beszerelési időre van szüksége, jelezzétek majd nekik , hogy hány órára érkezünk meg !

– Milyen egyéb igényei vannak a ForYou Party Zenekarnak ?

Semmi extra ! Pusztán csak annyi , amennyi bármely más zenekarnak ,szolgáltatónak szüksége lenne a zavartalan, minőségi munkavégzéshez.

Étel , ital biztosítása .

Színpadot / zenekari területet  áramvételi legetőséggel ( egyszerű 220 v ).

Öltözőt – erről írnánk bővebben , mert gyakran ez az egyszerű kérés nagy nehézséget okoz a helyszíneknek. És nem azért , mert nincs rá lehetőségük , hanem csak egyszerűbb azt mondaniuk , hogy nincs hely , ahol át tudnánk öltözni. Erre mi azt szoktuk mondani ,hogy       ” Jajj , de jó ! Akkor legalább így maradhatunk játszósban! ”  És láss csodát ! Rögtön lesz egy helyiség , ahol normális körülmények között át tudunk öltözni. De nagyon nem szeretünk könyörögni és harcolni .Ezért benneteket kérünk meg arra , hogy ezt is egyeztessétek le a helyszínnel és nézzétek meg , hogy milyen helyiségről van szó. Nem kívánunk külön szobát  –  persze ha van az extra szuper jó és hálásak vagyunk érte, és a sofőrünk is jobban tud pihenni ott , mint a zenekari buszban  – , de egy kultúrált, tiszta helyiségnek – ahová nem járkálnak be percenként a dolgozók , ahol biztonságban ott tudjuk hagyni a civil ruháinkat , ami nem koszos , zsíros , büdös és nem  a wc – lennie kell egy helyen , ahol esküvők lebonyolítását vállalják. Hiszen nektek is át kell majd öltöznötök valahol. Ha nincs mégsem ilyen ,akkor viszont tényleg nem marad más , mint hogy abban a ruhában maradjunk, amiben utaztunk és beszereltünk.

– Duó és egy fős felállásban is ugyan az a repertoár , mint a zenekar esetében ?

Néhány dal kivételével, gyakorlatilag igen. 🙂

 

 

Rendezvényzenekar